woensdag 24 maart 2010

Nostalgie en een klein beetje heimwee

Dat handwerken voor mij altijd belangrijk is geweest is denk ik intussen wel duidelijk.Ik was nl. vanmiddag met de quilt voor Sophie aan het naaien met de naaimachine en dan willen de gedachten wel eens door mijn hoofd dwarrelen.Langzaam beginnen  jaartallen belangrijk te worden in een mensenleven.1946 geboren     1968 getrouwd    1970 onze zoon Olav geboren ons eerste kind en nu de vader van Sophie en Maxime.P1050431_2Hij wordt eind maart 40 jaar wat gaat de tijd toch snel. En wat heb ik in afwachting van komst veel gemaakt.Lakentjes en  sloopjes in rose en blauw want toen wist je niet zoals nu wat het zou worden.De schommelwieg bekleed met mijn trouwjurk en van de rest een doopjurkje gemaakt.Ook deze meetlap stamt uit die tijd.De figuurtjes zijn er op gemaakt met vilt en om het allemaal wat boller te laten lijken een vulling van witte watten.Hij heeft heel lang in de kast gelegen want wie weet op dit moment nog iets over de fabeltjeskrant?Maar toch kan ik er maar moeilijk afstand van doen en heeft hij bij mij weer een plaatsje aan de muur gekregen.Niet op een kinderkamer maar voor mij op een plek waar ik er vaak naar kan kijken en even weer terug kan gaan in de tijd.Want hoe dan ook soms denk ik er echt wel met wat heimwee aan terug.Dingen gaan zo snel voorbij maar de periode van kinderen krijgen komt niet meer terug.En denk nou niet wat is die sentimenteel aan het doen o nee hoor want nu hoef ik niets meer en kan ik als ik wil bijna de hele dag bezig zijn met mijn grootste hobby van dit moment en dat is QUILTEN.Het woord quilten kende ik in 1970 nog niet  eeeeennnnnn maar goed ook want er waren op dat moment andere dingen  die gedaan moesten.En nu heb ik het voordeel dat ik van de kleinkinderen kan genieten en zonder de zorgen want dat laat ik nu aan onze zoon en zijn vrouw over.En dat lukt hem goed want ja hij wordt eind maart ook al 40.Groeten Marga7 opmerkingen:

Johanna Zweden zei

Wat enig dat je dat nog hebt.En de fabeltjes krant, ja wie kent dat niet! ik vond het enig, ook al was ik toen al een groet meid,grinnik.
Ja Marga de tijden gaan snel, als ik terug kijk op alles, dan denk ik lijkt allemaal wel gisteren,ik dacht dat het te maken had met ouder worden, maar ik hoor ook van de jonge luis dat de dagen korter lijken.
JA ik borduurde ook altijd en breien, en...... maar quilten , daar kwam ik pas echt mee in aanraking toen ik naar de Uk verhuisde en toen nog heb ik 8 jaar gewacht totdat ik er aan begon, het virus sloeg pas echt toe toen we naar Schotland gingen. en toen was ik verkocht, nu is het hobby nummer 1.
Dank je wel voor de uitnodiging van Uw luxe bed,ik hoop er eens gebruik van te mogen komen maken, dat zou enig zijn, en dan kunnen we eens praten over die goed oude tijd!!toen de tijd nog langzaam ging.
Liefs Joke en ik weet dat je nu aan het quilten bent , want dat schreef je net. smile

Inge Slaats zei

Wat een leuk logje, Marga! Heerlijk, zoveel nostalgie. De meetlap is ook prachtig. Hij heeft de "tand des tijds" goed doorstaan.
Onze oudste zoon wordt volgend jaar 40 jaar. Af en toe geloof ik gewoon niet dat ik al zulke "oude" (laten ze het maar niet horen, hihi....) kinderen heb, onze dochter wordt 36 jaar. Ach, ook wij genieten ons suf hoor, van de kinderen, de kleinkinderen en ook ik, net als jij, van het quilten.
Fijne avond!

Jossie zei

Kan me je mijmeringen zo goed voorstellen. Ben ook in 1968 getrouwd en heb voor de kinderen veel gemaakt. Soms kom ik weer iets van vroeger tegen en dan borrelen gelijk allerlei herinneringen op.

Shirley zei

Enige meetlat, nostalgie. En wat heb je een mooie driehoekjespatroon uitgepuzzeld samen met die meneer op de grond ;-), werkelijk prachtig van kleurspel!

Annelies.H. zei

Och ja, soms gaan je gedachten terug in de tijd, waar is die gebleven, het gaat allemaal erg snel, steeds meer heinnering en minder toekomst.
Maar daar blijf ik niet in hangen, genieten van het moment, en leuke dingen doen dassss belangrijk.
Zo een soort meetlint had ik ook voor onze jongens. Ze zijn 39, 37 em 31 jaar oud.
Dus de fabelrjes krant was bij ons ook Favoriet.
Fijn weekend Marga,
Lieve groetjes Annelies.

Lida zei

Hé Marga,
Alle kindertjes van nu kennen de fabeltjeskrant! Hij is namelijk elke avond weer op de tv! Dus hij mag dan heerlijk nostalgische gevoelens bij jou oproepen de kleintjes van nu zullen er heel anders over denken! Zij kennen juffrouw Ooievaar en Meneer Maraboe en de gebroeders Bever, maar ook Lowieke en Bor! Dus hang hem maar een beetje meer in de kijker en maak nostalgie maar tot hedendaagse sier! Wat betreft de nostalgie, mijn oudste is nu bijna 38 en dus was het ook bij ons iedere avond fabeltjeskrant kijken en dan naar bed! Wens ik je nog een heel fijn weekend en tot schrijfs, groetjes
Lida

Willeke zei

Oh wat leuk, de fabeltjeskrant!
Inderdaad jeugdsentiment!
Enig om weer te zien!
ook gewoon blij blijven met je resultaten van het quilten hoor!!! ;)
groetjes,