woensdag 6 januari 2010

Quilt Kleuren en verdriet

Vanmorgen ben ik naar de maandelijkse bee geweest. Wij komen als groep die voornamelijk les hebben gehad bij Corrie Azink bij elkaar en het was gezellig.Een nieuw jaar met natuurlijk voor een ieder de beste wensen.Het is vandaag ook twee jaar geleden dat mijn schoonzus is gecremeerd ze was nog maar 66 jaar.In een periode van 15 maand hebben wij een schoonzus broer en zijn oudste zoon van 37 jaar verloren allemaal aan kanker.Dan staat de tijd even stil en heb je alleen maar verdriet.Er zijn  hele lieve mensen die  toen begrepen wat zoiets met je doet maar helaas waren er ook mensen die geen begrip hadden voor zoveel verdriet. Ook daar leer je dan wel mee te leven ook al was en is dat moeilijk.In die tijd kreeg ik ook mijn eerste quiltles die begon met een log-cabin.P1040340_2 Nog steeds als ik de quilt zie weet ik hoe ik mij toen voelde.Het is aan de kleuren te zien.Op het label staat dan ook "wanhoop en verdriet".Want dat was ik maar deze quilt heeft toch iets speciaals    voor mij en heeft mij destijds geholpen verder te gaan.Voor mij is handwerken en nu speciaal quilten een goede manier om met met dingen om te gaan als het niet zo wil lukken met alle goede bedoelingen die je soms hebt.

De natuuur is ook zo iets waar je heerlijk kunt ontspannen op de fiets samen met mijn man wat wij vaak doen.Maar als ik uit mijn kamerraam kijk is het ook genieten.  S'morgens de vogels voeren is zo'n dankbaar werk.Ik wens jullie nog een fijne middag en avond.Groeten Marga        P1050071                                     P10500682 opmerkingen:

Willeke zei

Heb je het nu over Corrie Klein-Assink? Of helemaal niet? (want die ken ik wel en dan snap ik ook helemaal dat het gezellig was!)
Ik vind je quiltje heel erg mooi geworden!!!
Hartelijke groetjes van nieuwsgierig aagje,

Marijke zei

Wat een mooie quilt, maar wat hebben jullie veel verloren,knap dat je dan nog zoiets moois kan maken. in juli 2009 is mijn zus overleden ik heb toen een hele tijd nergens zin in gehad nu ben ik wel weer begonnen alles is voor mij nog nieuw maar erg leuk.
groetjes Marijke