vrijdag 2 april 2010

Hollandse kleurtjes.

Ik wil jullie even laten meekijken met mijn volgende projekt.P1050434De quilt van Shopie kan ik nu doorquilten maar ik vind het ook leuk om met iets kleins bezig te zijn.En dit wordt het dan. Hollandse kleurtjes.Allemaal kleine blokjes gesneden in de maat 4x4.En dan aan elkaar gezet tot een nine patch.Zo noem je toch dit blok?Ik heb een theeblad vol gesneden stofjes  naast me staan en het is gewoon heel erg leuk om telkens weer een nieuwe combinatie bij elkaar te zoeken.P1050435_3Ik wil er een ja alweer maar wat doe je met 4 kleinkinderen quilt van maken voor een lieve kleinzoon want als je voor de een een quilt maakt kun je de ander niet overslaan toch.P1050432 .En zo moeten de blokken worden als ze af zijn dus ik kan nog veel plezier beleven aan het uitzoeken van de div. stofjes.Heb 1 blok even afgemaakt want ik was wel erg nieuwsgierig hoe dat er uit zou zien als het klaar is.Moet er volgens mijn bereking ca. 60 maken dus ik kan nog even genieten van het combineren van kleuren maar dat zal met zo'n aantal wel lukken.P1050433_3En als alles goed gaat wil ik er deze quilt van maken.Hij/zij staat in een boek van Karin Pieterse en ik was al een hele tijd weg van dit voorbeeld.Lekkere kleuren dus heerlijk om  mee te werken.Wat gek eigenlijk dat je van kapot knippen en aan elkaar zetten zo blij kunt worden.Ik wel en dat hou ik graag zo.Groeten.Marga

7 opmerkingen:

Annelies.H. zei

Wat een gezellige hollandse stofjes, heerlijk ook dat rood en blauw.
En ja met kleinkinderen ben je nooit klaar, maar wel leuk toch!!
Fijne Paasdagen en groeten van Annelies.H.

Yvonne aka sommeke zei

Ja, een 9-patch, leuk blok!
Fijne paasdagen, hé!

Chris zei

Hallo Marga. Daar ben ik dan eindelijk weer eens. Heb gezellig even bij gelezen op je blog. Wat een heerlijke foto's van Palmpasen. Leuk hè, dat die kinderen zo kunnen en genieten, en wij ook natuurlijk.
Je quilt wordt mooi zeg. Wat een karwei altijd hè, dat rijgen.
In waar je nu mee bezig bent, wordt ook al zo leuk. Lekker met die kleine stukjes in de weer en dan straks toch een behoorlijk grote quilt. Enig. Fijne dag en liefs van mij.

Lida zei

Wat wordt dat een leuke quilt en wat heb je er schattige stofjes voor gevonden, daar zal straks een kleinzoon heel blij mee zijn! Groetjes
Lida

Joke zei

Marga, het is inderdaad heel erg leuk om stofjes te versnijden en weer aan elkaar te zetten, zeker met dit leuke blok. wordt erg leuk zo.
Groetjes van Joke

Anita A zei

Hoi Marga, is alles oke met je? ik heb je op de afgelopen Bee niet gezien en je hebt al een aardige tijd geen nieuw blog geschreven. Ik hoop dat je op vakantie bent en dat alles goed met je is. groeten.

Johanna Zweden zei

Wat een leuke blokken zijn dit, even in mijn achterhoofd houden, (ja ze zitten er!!)
Marga kom je even een trapje op je A.....ste geven, heeft het geholpen!!
Groetjes Joke en koppie op.