maandag 27 maart 2017

Spelen in de zandbak.


Voor kleine kinderen de speelplek zeker nu de Lente in alle hevigheid losbarst.
                       Emmertje en schepje erbij helemaal geweldig.Maar voor spelen was geen tijd.


Manlief en ik zijn afgelopen week met een schep en kruiwagen bezig geweest om de tegels van het oude terras eruit te scheppen.
Het is gelukt iedere dag een paar uurtjes het weer was perfect en alles is nu zover klaar dat de stratenmakers morgen aan de slag kunnen.

Stel je voor als het al die dagen geregend had dan was het geen zandbak maar een modder bak geweest mag er niet aan denken.

In een klein  hoekje van het terras hebben wij het afgelopen weekend toch nog kunnen genieten van 


de bloeiende pruimenboom achter in onze tuin.


Ook al zitten er haast nooit pruimen aan van mij mag hij blijven staan want de witte wolk in het voorjaar en de schaduw in de zomer maken dat ik hem niet wil missen.


En knoppen van de Camelia die langzaam open gaan.


Geweldig al die verschillende gekleurde bloemblaadjes allemaal uit een bloemknop.


En als je alles hebt gehad  zie je de huismuis ook nog even langs komen om water te drinken bij  ons kleine waterplasje.

Klein en niet bang want als hij klaar is met drinken trippelt hij gewoon langs onze schoenen richting de tuin van onze buurtjes.

Het moet niet gekker worden want het is leuk om te zien maar of ik daar nu zo blij mee ben?En na al het borduren krijg ik toch ook wel weer zin aan wat quiltwerk.
Eerst maar eens met oude lapjes  een proefblokje gemaakt van een patroon wat al langer in mijn hoofd rondspookt.


Het is goed gelukt en ik zie het wel zitten om nu met de goede stofjes te gaan 
tekenen knippen en snijden.
Want als het terras klaar is lijkt het mij het perfecte werkje om buiten mee aan de slag te gaan.

Fijne week allemaal en geniet van het mooie weer.
Groeten
Marga

16 opmerkingen:

Mirjam zei

WAt zal jullie terras mooi worden zeg. Daar gaan jullie dan heerlijk van genieten deze zomer. En die muis... haha... hier ook eentje in de tuin, tenminste ik denk (en hoop) dat het er maar eentje is... wat wil je; een kippenhok met het nodige voer op de grond... dan wil het wel.
Je proeflapje ziet er al heel mooi uit hoor. En dat voor een proeflap...
Fijne avond,
liefs,
Mirjam

Tilly zei

Wat stoer van jullie,al die zware tegels eruit halen, geen spierpijn gehad?
Wat zijn je camelia's ontzettend mooi. Spannend wat je gaat maken met het proefblokje.
Groetjes Tilly

Marjan zei

Wat mmoi die lentebeelden bij jullie! Heerlijk dat alles al zo in bloei staat, hier in het noordwesten komt het altijd wat later....
Fijn ook dat jullie zulk hoed weer troffen om de tegels weg te halen. Als de stratenmakers hun werk snelmdoen, is alles zinder een regendruppeltje gepiept. En wat zullen jullie straks genieten op het nieuwe terras! Veel plezier alvast!
Groetjes weer

Monica zei

Mooie foto's van je tuin en als het terras klaar is zal het daar zeker goed toeven zijn met e quilt- of borduurwerkje. Succes met je nieuwe project

Floor zei

Ach... mag ik even in de zandbak komen spelen?
Wat goed van jullie dat het gelukt is om al die tegels te verwijderen. Dat scheelt weer in het geld toch?
Schattig dat muisje en zo lief dat hij niet bang is voor jullie.
Misschien een stukje kaas voeren?
Best een moeilijk blokje hoor dat proefblokje. Ben zelf niet zo van de ronde lijnen. Maar het is wel heel mooi als je daar een quilt van maakt.
Groetjes,
Floor

feltfree på Åsly zei

Wauw een hele klus te klaren dus.
Dan kunnen jullie er van de zomer heerlijk van genieten buiten.
Wat een leuk blokje wordt dat.

Elizabeth zei

Genieten in je tuin hoor, ondanks dat je in het zand zit.. Nou ja, bijna... want je had gelukkig nog een klein zitplekje!
Prachtig die camelia's... En wat staat je pruimenboom al vroeg in de bloesem! Ik zie hier alleen nog maar kleine knopjes...
Fijn als je samen nog veel kunt en gezond bent. En jullie hoeven in elk geval niet naar de sportschool! Op z'n tijd een karweitje en een fietstochtje...
Ga je andere bestrating kiezen of wordt het opgehoogd?
We gaan vast nog foto's te zien krijgen van als het werk gebeurt is..!~

Groetjes, Elizabeth

Cisca Heiden van der zei

Wat een prachtige tuin en schitterende pruimenboom! Ik hoop, dat het terras inmiddels klaar is, wat een geluk dat jullie goed weer hadden met het scheppen van de tegels. Mooi blokje, leuk patroon, inderdaad heerlijk om buiten aan te werken. Alleen niet vandaag, hier is het somber en koud, heel wat graden minder dan gisteren, denk ik.
Groetjes, Cisca

tiny zei

wat een werk hebben jullie verzet, en wat ziet je tuin er verder fleurig uit. Vooral je pruimeboom wat een bloesem. Geweldig die muis....als hij nu maar bij de buren blijft. Je blok ziet er prachtig uit een heel leuk patroon. Groeten Tiny

Rosabears zei

Het is echt weer tijd voor de tuin.
Eerst hard werken en dan straks genieten.
Groetjes Marja
🌱🌱🌱

Chris zei

Stiekem toch een beetje gespeeld hè in die 'zandbak'. Deed je natuurlijk denken aan vroeger .... Jullie moeten toch wel behoorlijk fit zijn om zo'n karwei aan te pakken! Complimenten! En ja, straks met dat enige patroontjes op je nieuwe terras en dan af en toe een gezellig bezoekje van de huismuis!
Heerlijk!!

Willy zei

Misschien ligt het nieuwe terras er inmiddels al wel in. Jullie hebben mooi voorwerk gedaan. Met het quiltpatroontje ook, idd handig om een proeflapje te maken. Het ziet er goed uit. Ja gezellig zo'n muis, maar wel op een ruime afstand van huis. Wat prachtig de bloesem en de Camelia.
Groetjes,

Anoniem zei

Goed werk hebben jullie gedaan met het ouder terras eruit te halen en wat zul je gaan genieten van het nieuwe terras. Ja, die muis is wel erg brutaal! Ik heb het niet zo op muizen. Nog een fijn weekend. groetjes Wilma

Trui zei

Wat een heerlijk vooruitzicht, zo'n quiltwerkje op een schitterend mooi terras met zulke mooie bloemen in de tuin! Ik ga duimen voor mooi weer voor je!
Hebben we zelf ook profijt van dan, hihi.
groetjes, Trui

Will en Bob zei

Dat was een hele klus, al de tegels eruit. Maar als er straks een nieuw terras ligt, kan je weer volop genieten van jullie mooie tuin.
Of ligt het terras er al? Groetjes Will

Elizabeth zei

haha. wat een zandbak... zou je het zo niet laten? Lijkt me heerlijk voor kinderen... Soort inlooprooster in huis en klaar is kees. De tuin is verder prachtig