dinsdag 21 juli 2015

Ik had.

Ik had nooit en te nimmer kunnen denken dat het crashen van mijn blog mij zoveel zou doen.

Het blijkt dus dat de contacten ook al is dat meestal digitaal en het delen met anderen waar je mee bezig bent voor mij heel veel meer betekend dan ik had verwacht.

Nu kun je natuurlijk altijd opnieuw beginnen maar alles kwijt zijn wat je in de loop van 5 jaar hebt geschreven en gedeeld met anderen ik weet niet precies hoe ik dat gevoel moet omschrijven.

Maar het is er weer en ik kan weer vrolijk verder om te laten zien wat wij b.v. in onze vakantie gedaan hebben.

Dit keer geen fietsen mee maar een paar stevige stappers en niet naar mijn geliefde  Zeeland maar naar Frankrijk de Hoge Vogezen.Onze stevige stappers konden wij goed gebruiken als de weg naar boven over dit soort paden gaat.
De auberge op de Kastelberg dat was die dag het doel van onze route.


Dus niet zeuren want  "o o soms is de weg naar boven niet altijd even gemakkelijk"  maar moet je gewoon flink doorstappen en genieten van al het mooi´s  wat je om je heen ziet.


En dan eindelijk heel diep daar beneden komt de auberge in zicht.
Daar is koffie en iets te eten als beloning van de trip.


 Manlief weet even niet hoe te beginnen want de afmeting van het  gebak was echt on Frans.
Bosbessen een bes van de streek overal  waar je gaat of staat groeien ze.
Niet het soort dat wij hier plukken en te koop is in de winkels maar de kleinere variant.

Na zo'n dag wandelen was het heerlijk om s'avonds met mijn strafwerk bezig te zijn.Langzaam maar zeker groeit het aantal mandjes.
Het is ook een heerlijk werkje voor de zomer thuis, als het buiten warm is en de handjes toch niet stil kunnen liggen.

Het is toch zo wie zo groeizaam weer veel zon af en toe regen.
Dus.
Oogsten uit eigen tuin.Niet zoveel dat ik veiling kistjes moet bestellen maar op dit moment eten wij met regelmaat boontjes en gourget het smaakt heerlijk lekker vers en onbespoten.


Morgen ga ik weer een bezoek brengen aan `het Vriezenhuis`klik  een quiltwinkel in  de buurtschap `Het Woold` in Winterswijk.
Ze hebben daar een groot assortiment quiltstoffen en in deze periode met korting dus een bezoek is dan echt de moeite waard.
De fietsen gaan mee op de auto want na een bezoek aan de winkel gaan manlief en ik  nog een route fietsen want de omgeving daar is helemaal geweldig.

Groeten
Marga


9 opmerkingen:

Marjan zei

Wat fijn hè dat alles weer werkt zoals voorheen. Het gevoel begrijp ik wel; er is een groot verschil tussen zélf berichten en foto's verwijderen of plots alles kwijt zijn terwijl je daar niet voor gekozen hebt!
Wat een heerlijke wandelfoto's met prachtige vergezichten. En wat zien die taartpunten er groot uit! Maar die hadden jullie dan ook wel verdiend en dat wisten ze natuurlijk in de Auberge :-)
Nu weer lekker thuis genieten van het gewone leventje en de verse oogst. Succes met het kiezen van nieuwe stofjes, moeilijk denk ik!
Groetjes weer

Floor zei

Ik kan me precies voorstellen hoe het voelt hoor als je alle foto's van je blog kwijt ben.
Vijf jaar lang van alles delen en laten zien en dan opeens, met één klik.... weg! Moet er niet aan denken.
Wat goed van jullie dat jullie zo'n wandeling kunnen maken op die moeilijke weggetjes. Dan heb je wel zo'n enorme bessenpunt verdiend :-)

Elizabeth zei

Oh, wat zijn jullie sportief!!! Ik ben echt een beetje van de luie, en m'n conditie wordt daar niet beter van. Maar dit is toch wel heel mooi!
Die taartpunt is vast helemaal naar binnen gegaan, want wandelen en in de buitenlucht maakt hongerig...
Ik vind het zo fijn voor je dat alles van je blog weer terug is!

grtjs, Elizabeth

Anita zei

Ben je niet tegengekomen vandaag, was er ook en goed geslaagd.

Antje uit Urk zei

Ja dat is echt erg als je alles kwijt bent. Het geeft zo'n mooi overzicht van alles wat je maakt en de reactie's van blogvrienden zijn ook goud waard! Die wil je niet kwijt. Maar het is goedgekomen toch? En "als strafwerk mandjes maken" haha!
Heerlijk zo'n fijne bergvakantie!
Lieve groet uit Urk

Chris zei

Ik snap het helemaal hoor Marga. Alles waar je mee bezig bent en met anderen deelt, is je dierbaar. Er zit zoveel liefde en aandacht in en natuurlijk dat enige contact met anderen. Soms is het ook gewoon even een uitlaatklep of een heerlijke afleiding.
Wat hebben jullie een mooie tocht gemaakt! Zó'n mooie omgeving. Wat is het dan fijn dat je nog zo'n wandeling kan maken.
En, haha, je strafwerk mag er zijn hoor!! Dat is geen straf .....

tiny zei

Wat een fijne vakantie en mooie wandeltochten gemaakt. Gelukkig is je blog weer paraat, en het is inderdaad heel vervelend als je alles kwijt bent.
Je strafwerk wordt heel mooi, gezellig hoor al die mandjes. Groeten Tiny

Johanna Faber zei

Ik ken dat gevoel Marga, jaren geleden is dit vele van ons overkomen, toe onze web-sites over werd genomen door anderen, en we opeens alles kwijt waren

Fijn dat alles goed is gekomen

Ja het is toch een dagboek

Schitterende vakantie

Groetjes uit Zweden en een fijn weekeinden

10ekequilt zei

Heerlijk Marga dat je blog weer "terug" is, ik lees het altijd met plezier!
Ben benieuwd naar je buit.
Groetjes 10eke