donderdag 24 november 2011

Even bijkomen/kletsen.

Zo denk je wat doe ik de volgende week en zo kan het anders zijn.
Wat een telefoontje van de Zonnebloem kan doen.
Want dat is het waar ik samen met manlief de afgelopen week ben geweest op deze boot.


Na een telefoontje uit Breda met de vraag kunnen jullie ons helpen wij komen volgende week mensen te kort hoeven wij nooit lang na te denken.
Manlief en ik doen het met plezier ook al ben je na 6 dagen echt wel moe en heb je tijd nodig om bij te komen.
Toch voelen wij ons na afloop altijd rijk en dan gaat het niet om geld maar om  de blije gezichten van de mensen. Het geeft je zo'n fijn gevoel dat is gewoon niet uit te leggen  dat moet je meemaken.


Deze man zit te genieten en heeft  een heerlijk uitzicht voor in de boot iets wat in een verzorgings tehuis of bejaarden tehuis niet mogelijk is.
En daar doen wij het voor.
Dus is er van quilten niet veel terecht gekomen maar deze


vier zijn klaar en ik probeer er in het weekend iets mooi's van te maken want alle zeven lukt mij niet.

Gisteren zijn er in ons huis op de boven verdieping nieuwe ramen geplaatst dus is er steeds weer iets anders waardoor al mijn goede voornemens om te gaan quilten en borduren niet doorgaan.

Vandaag heb ik om de traditie in ere te houden weer


gevulde speculaas gebakken met eigen gemaakte spijs niks geen witte bonen maar eerlijke amandelen en zoals je ziet kon ik er niet afblijven je moet toch weten of het lekker smaakt.
En dat doet het.
Deze gaat sinterklaas niet halen hoor dus volgende week nog een keer zo'n blik vol.

En tante post bracht mij ook nog iets mooi's met de groeten uit Zweden.

 

Denk niet dat ik hem ga gebruiken maar dat hij een plekje krijgt op mijn werk/hobbykamer. Niet in de kast maar om naar te kijken.

En zo gaan mijn weken voorbij ben steeds bezig maar heb het gevoel dat er niets uit mijn handen komt.
Hebben jullie dat ook?

Groeten
Marga


8 opmerkingen:

Lida zei

Mmm kan hem bijna proeven! Ziet er heerlijk uit! Leuk dat jullie allebei helpen op de Zonnebloem boot, heb het vroeger ook gedaan, geeft een heerlijk gevoel!
Leuk je stitches en ja de dame uit het hoge Noorden maakt heel mooie dingen, denk erom wel gebruiken hoor, zonde om alles in de kast te laten liggen! Groetjes
Lida

Chris zei

Niets uit je handen?? En alle liefde, zorg en aandacht dan voor de mensen op de boot?? Geweldig dat jullie zoiets doen. Dat quilten komt wel weer hoor. En zo'n heerlijke speculaastaart is toch ook niet te versmaden. Is hij al op, haha! Nee hoor, die theedoek niet gebruiken, maar lekker ergens showen. Dagdag.

AnitaS zei

Wat fijn dat er nog steeds mensen zijn die vrijwilligers werk doen. Heel belangrijk. Die speculaastaart ziet er jammie uit.

sylvia zei

ja, hoor, ik heb ook van die dagen dat ik denk dat ik weinig gedaan heb!
maar ik denk dat ze op de boot genoeg gedaan hebben......pfff
wat een fijne week hebben jullie gehad, ik ging altijd naar de Blije Werelt in Lunteren voor deze vakanties: doodmoe maar met een supergoed gevoel weer thuiskomen, he?!
je stitchery's zijn leuk, mijn handen jeuken, maar eerst de andere dingen af!!

Inge zei

Ik kan me voorstellen dat jullie moe, maar met een fijn gevoel bij zitten te komen van deze reis.
Lekker zo'n zelfgemaakte speculaastaart, ziet er in ieder geval heerlijk uit.
De stitcheries zijn mooi geworden en van deze vier kun je best een heel leuk quiltje maken.
Leuke theedoek. Ik zou er ook alleen maar naar kijken....

Fijn weekend,
Inge

Johanna Zweden zei

O jullie zijn terug, nu zie dat jullie het eerlijk hebben gehad, wat zal het schitterend zijn zo reisje, en dan deze mensen kunnen helpen, om er een paar dagen tussen uit te zijn
MMMMMMMMMM lekker speculaas taart, dat kennen ze hier niet, maar had een groot stuk gekocht in Holland (heb het verstopt voor Angus) en af en toe smikkel ik even een stukje eraf-
Gebruiken hoor je theedoek, maken we toch gewoon een nieuwe voor je!
Wat zijn je stitchery´s leuk
Fijn weekeinden groetjes Joke

Antje uit Urk zei

Het is hier precies hetzelfde, ik kom ook bijna niet aan handwerken toe. Maar wat leuk dat jullie op de zonnebloemboot hebben geholpen! Wat een dankbaarheid krijg je dan hé! En ook nog nieuwe ramen, daar zit ook werk in! En mmmmmm het lijkt wel of ik 'm ruik die speculaastaart!
groetjes,

Anoniem zei

Oh, ik denk wel dat jij je tijd nuttig hebt besteed. Vrijwilligerswerk kruipt toch niet in je kouwe kleren. En ik zie hier nog leuke stitcheries en hmmmmm......... lekkere taart!