zaterdag 23 juli 2011

Wat kan een mens toch schrikken.

Geschrokken ja dat ben ik gisteravond en niet zo'n klein beetje ook.
Mijn zwager belde om door te geven dat de verjaardag morgen van mijn zus ze wordt 63 jaar niet door kon gaan en de reden daarvan is niet mis.
Donderdagavond is ze in het ziekenhuis opgenomen met klachten waar ze achteraf gezien al een hele tijd mee rondliep maar een harde werkster als zij is heeft ze altijd gedacht o dat gaat wel weer over.

Niet dus.

Vrijdagmorgen heeft ze na een paar onderzoeken al vrij snel te horen gekregen dat haar hardklep is verkalkt.
Maandag en dinsdag as. moet ze nog div. onderzoeken ondergaan en als daarvan de uitslagen bekend zijn gaan ze kijken of opereren en het plaatsen van een nieuwe hartklep nog wel zin heeft.
Vanmiddag was ik even bij haar maar ze zach het even niet meer zitten en gaf de moed al op met de woorden "dat gaat niet meer goed komen".
Dan is het wel even moeilijk om de juiste woorden te vinden en daarop te antwoorden.
Ze heeft al jaren problemen met haar nieren en nu dit,  zo'n bericht wil je toch niet horen.
Je wordt zo wel weer met de neus op de feiten gedrukt wat belangrijk is in het leven "gezondheid" natuurlijk want dat is niet te koop. 

Ik wil toch ook nog even laten zien wat ik deze week gedaan heb.
Op de Bee bij Corrie Azink kom ik   Anita  altijd tegen zij had oranje en gele lapjes bij zich met een paar patroontjes om een quilt te maken voor de stichting Regenboog en haar verzoek om er allemaal een mee te nemen en er iets van te maken was dan ook geen probleem.
Deze  lapjes heb ik meegenomen en er dit van gemaakt.

Anita wist mij ook te melden dat er sinds een jaar ook hier in de stad een afd. voor de Stichting Regenboog is.
Iedere 2e zaterdag vd. maand komen de dames bij elkaar en ik heb mij ook  bij de club aangesloten.
Een gezellige groep dames allemaal met hetzelfde doel want ik ben al een keer geweeste. 
Heb inmiddels al een werkje mee naar huis genomen om mee aan de slag te gaan dus je raad het al ik verveel me nog steeds niet.
Ben soms alleen een beetje de weg kwijt weet dan even niet meer wat ik het eerste of laatste aan zal pakken tot ergenis van manlief maar heb nog steeds  lol aan het quilten.

Ik wens iedereen een fijne gezonde zondag toe.
Groeten
Marga


8 opmerkingen:

Inge Slaats zei

Ach Marga, ik kan me voorstellen dat je enorm schrikt. Voor je zus is het natuurlijk het allermoeilijkste en iedereen kan wel tegen haar zeggen dat ze de moed niet op moet geven, dat weet ze zelf ook wel, alleen lukt het nu even niet. Uit ervaring weet ik hoe moeilijk het is om positief te blijven. Zes jaar geleden was ik ervan overtuigd dat het nooit meer goed zou komen met mij en iedere keer als iemand me probeerde op te beuren, dacht ik: "hoepel toch op, wat weet jij er nou van!" Maar het kwam toch goed en ik heb me lang een beetje geschaamd voor die gedachten, nu niet meer hoor. De manier waarop jouw zus reageert, is heel normaal en hopelijk kunnen ze nog wel opereren.
Heel veel sterkte voor haar en natuurlijk ook voor jou!
Je hebt leuke blokjes gemaakt.
Jij, ondanks alles, ook een fijne zondag toegewenst. Het wordt in ieder geval quiltweer.

Groetjes,
Inge

Chris zei

Dat is echt schrikken! Fijn dat je even bij haar kon zijn. Als zussen kan je zoveel voor elkaar betekenen. Mijn zus (nu 76) kreeg een jaar of 8 geleden een nieuwe hartklep. Ze was toen niets meer waard, terwijl zij een sterke vrouw is. En moet je haar nu zien!! Ik hoop dat je zus weer moed vat. Ze kunnen zó veel tegenwoordig. Sterkte voor haar, maar ook voor jou.
Wat een enige blokjes zijn dat! Zulke leuke stofjes ook. Jij ook een goede zondag en liefs van mij.

Yvonne aka sommeke zei

Ai, da's wel héél slecht nieuws voor je zus. 'k Hoop dat de volgende onderzoeken wat positiever uitvallen. Sterkte!
Mooie blokken voor een mooi doel!

AnitaS zei

Heel veel sterkte voor je zus en ik hoop dat ze goed te behandelen is. Moie blokken heb je gemaakt.

Lida zei

Dat is inderdaad niet mis, ik hoop dat de onderzoeken vandaag erg meevallen en ze snel kan worden geholpen, maar het belangrijkste is dat jullie er zijn om haar te steunen! Ik wens haar sterkte en beterschap! En jij overloop jezelf niet en ook sterkte en geniet van je handwerkjes! Je blokjes zijn schattig geworden! groetjes
Lida

Antje uit Urk zei

Ik kan me voorstellen dat dat schrikken is Marga, En wat fijn dat ze een zus heeft nl. jou! En al heeft ze nu geen moed, je kunt haar misschien toch een beetje moed geven door gewoon te doen wat je nu al doet! Ik hoop voor je zus en jou dat er snel duidelijkheid komt en dat het goed komt! Sterkte!

En je geappliceerde blokjes zijn heel mooi en zomers, prachtig!
Een lieve groet uit Urk,

Anita A zei

Bah, wat kun je soms toch aan het schrikken worden gemaakt door zulke nare berichten. Ik hoop voor jou en voor je zus dat alles "op zijn pootjes terecht komt".
Ik vind je blokken erg leuk geworden, alvast bedankt !!

Marga (MarPie) zei

Ja gezondheid is en blijft het belangrijkste.

Leuke blokken heb je gemaakt, weet je ook waar ik eventueel inlichtingen kan verkrijgen of zo'n groep hier in de buurt ook actief is? Want daar zou ik me ook wel bij willen aansluiten. Is veel leuker dan alleen maar blokken opsturen.

Groetjes,
Marga♥