donderdag 30 december 2010

Overpeinzingen en nostalgie.

 Het einde van het jaar heeft toch wel iets, denkend over de dingen die mooi en minder mooi waren en hopen dat het volgend jaar beter wordt.

Deze week kwam ik dit album tegen met daarin een versje wat ik inmiddels uit mijn hoofd ken.


Bij het lezen van de diverse gedichtjes komen de personen en situaties weer helder naar boven. Het werd mij weer heel erg duidelijk dat een jeugd toch wel van invloed is op je verdere leven.Op de lager school liep het allemaal niet zo maar ik  maakte er maar het beste van.
Ik had graag  verpleegster willen worden maar kon en durfde er thuis niet over te praten.
Ben dus jong aan het werk gegaan getrouwd en na jaren van zorgen
voor ons gezin kreeg ik in mijn 50ste levensjaar een vaste baan in het ziekenhuis waar verantwoordelijkheid en secuur verwerken van de opdrachten van belang waren om alles goed te laten functioneren.
Toen bleek dat ik dingen wel goed kon doen.
Ik heb daardoor toch nog iets kunnen proeven van het werk en de sfeer binnen een ziekenhuis al was het niet als  verpleegster.

Dit gedichtje geschreven door een leraar van de vierde klas kan ik nu  eindelijk  waarderen ook al zal hij het nooit zo bedoeld hebben.Het gaat over het dromen van mij wat ik toendertijd deed maar zoals ik het nu ervaar is het voor mij een soort overleven geweest en dat is me gelukt met vallen en opstaan.

Ik ben niet zielig hoor maar zo aan het einde van het jaar komt het heden en verleden weer voorbij met  al z'n ups en down's.
Ik vind daarom ook dat hij met dit gedicht nu naast de waarheid zit.

Dromen heeft iedereen en de mijne wil ik koesteren want naast al dat dromen is mijn werk meestal op tijd klaar en probeer ik aandacht te hebben voor alle mensen en dingen om mij heen.
Ik droom van de AQ die ik volgend jaar af wil hebben en al die andere dingen die ik nog graag wil maken want het quilten is voor mij erg belangrijk.
Ik droom van een goed gelukkig en  gezond 2011 en wens dat iedereen toe.

Allemaal een prettige jaarwisseling.
Groeten
Marga

7 opmerkingen:

Annelies vdB zei

Ik wens jou ook een heel gelukkig en gezond 2011 toe !

AnitaS zei

Dromen is heel gezond hoor. Ik wens je een prettige jaarwisseling en een heel gezond, gelukkig en inspirerend 2011.

Lida zei

Lieve Marga,
Kleine meisjes moeten dromen, want ze zijn zo kwetsbaar en dromen is nodig voor het beschermen van hun ziel! Dromen geven je de kracht om tegen de verdrukking in toch daar te komen waar je zijn wilt en als het leven je een poets bakt, dan geven dromen je de kracht om op te staan, terug te vechten en vooral om je idealen waar te maken. We waren ooit allemaal klein en kwetsbaar en de omgeving had daar vaak geen aandacht voor, maar nu ben je volwassen en je kunt en mag nog steeds dromen en nog steeds je idealen proberen waar te maken! Ik wens je veel fijne dromen en veel kansen, veel plezier en veel geluk, veel gezondheid en creativiteit en vooral wens ik je kracht, begrip en liefde om alles te kunnen doen waar je je toe geroepen voelt en vooral om je dromen waar te maken in 2011! Knuffel
Lida

Anita. zei

Een gezellige jaarwisseling en een goed 2011 !
Groetjes Anita.

Cybele's patch zei

Een gelukkig, gezond en creatief Nieuwjaar Marga! Je bent nooit te oud om te dromen en dromen waar te maken. Het is toch heerlijk om je af en toe terug te trekken in je eigen wereldje

Johanna Zweden zei

Lieve Marga ik wil jou en je fam, een heel heel gelukkig nieuwjaar toewensen met veel liefde geluk gezondheid en veel creativiteit.
Ja ik heb mijn poëzie albums ook nog en ik kijk er nog vaak in, van vele weet ik echt niet meer wie het zijn, of hoe ze eruit zagen , maar de gedichten en herinneringen blijven mooi.of minder mooi, want we hadden vele dromen, we begonnen eraan we vielen, we stonden weer op, we overleefde, en we begonnen weer opnieuw om soms dezelfde fouten weer te maken.
Het voordeel van dromen is, ze kunnen het niet afnemen van ons!Ik blijf het doen, want eens!!!!!!!!!!!!! zal het uitkomen! (of niet)
Gelukkig Niuewjaar en geef je dromen niet op hoor! anders kom ik even bij je langs, en dan ga ik heerlijk bij je op de bank zitten met een grote mok chocolade met een dot slagroom erop, en gaan praten over onze (misschien onzinnige dromen) en kijken wat we er inmiddels waar van hebben gemaakt! grinnik
Liefs Joke

Chris zei

Nou Marga, als ik die meester nu zou tegenkomen zou ik toch wel eens een hartig woordje met heb willen wisselen. Ik ben niet zo gauw reactief, maar zo'n gedichtje is natuurlijk ONTZETTEND DOM!! En dat kan juist zo'n enorme invloed hebben, net wat je zegt. Niet iets waar je zelfvertrouwen van groeit.
Wat ontzettend goed van je dat je op die leeftijd nog een vaste baan vond!! Dat moet een heel voldaan gevoel gegeven hebben. Ik schrijf je nog hoor!