zaterdag 30 oktober 2010

Stofjes en lege agenda.

Vorige week schreef ik over een lege agenda toch was er van vervelen geen sprake.
En zo is de week omgevlogen. 


Zaterdagmorgen werd onze loge voor het weekend bij ons thuis bezorgd gezellig hoor het is te zien en net zoals haar oma houd zij van priegelen maar dan met Ministeck. 
Net als met het borduren van een merklap is het ook een kwestie van hokjes tellen om het juiste figuurtje op de goed plek te krijgen.
De hele dag is ze er mee bezig geweest.


Het speelgoed bij Oma is toch anders ook al is het al jaaaaaren oud het speelplezier is hetzelfde. 

De maandagmorgen is bij mij meestal hetzelfde huis aan de kant maken eten koken en wat er zoal nog meer gedaan moet worden je kent het wel.
En tijdens dat werk denk je niet alleen aan al die mooie Kerstquilts die overal voorbij komen maar ook aan jawel Sinterklaas.


Een poppenbedje van Marktplaats dat al een tijdje op zolder stond en een stofje van de plaatselijke stoffenman was de reden dat mijn maandagmiddag en dinsdagmorgen voorbij vlogen.
Een echt dekbedje + overtrek en een dito kussentje daar kan onze kleindochter van 2 1/2 straks heerlijk mee spelen het is nl. een echt poppenmoedertje.


Op dinsdagmiddag naar de bee bij http://www.liesbos-quiltles.nl/ ook gezellig.

Woensdagmorgen tijdens het ontbijt besloten manlief en ik dat toch de tuin voor ons huis nodig aangepakt moest worden want het is jammer genoeg anders gegaan dan verwacht.

In augustus was er nl. een kleiner huis te koop aan de overkant van de straat een huis dat helemaal voor ons gemaakt was. Dus aan de slag alles geregeld met een makelaar huis netjes foto's gemaakt bord in de tuin en de animo was goed maaaaaaar het huis dat wij zo graag wilden hebben was binnen een week verkocht.

Aan zoals de nieuwe bewoners zelf zeggen oudere mensen nou ja oud ik moest er om lachen ze zijn allebij 5 jaar jonger dan wij.

Een echte grote tegenvaller dus  ik had het onbewust al ingericht ook al weet je dat het niet door kan gaan.
Maar om in deze tijd op goed geluk een huis te kopen en dan de gelukkige bezitter van 2 huizen te zijn was ook geen optie.

Vandaar de tuin woensdag eerst een plan maken dan leeghalen 3 keer met de auto naar de gemeentelijk stort nieuwe planten uitzoeken en dan aan de slag bijna 3 dagen zijn wij druk geweest en kijk  de foto's spreken voor zichzelf.


Zegt het spreekwoord niet "met passen en meten wordt de meeste tijd versleten" dat is hier toch wel aan de orde.


En het eindresultaat mag volgens mij gezien worden.

Wij zijn allebij moe hebben last van spieren en botten maar zijn er heeeeel tevreden over.

Tussen door voor de verandering nog mijn sokken afgebreid lekker warm aan de voeten zo s'avonds en zo is de week weer rond.


Tot slot bracht de post gisteren een flop met deze stofjes van de Log-Cabin.

Dus kan mijn weekend niet meer stuk.

Wens iedereen een heerlijk weekend toe met een extra uur slaap want als ik de klok moet geloven wordt het nu echt winter.
Ik ga er van genieten.


Ook van de kleur in onze tuin heel mooi rood.
En zal volgende week toch proberen eens eerder een berichtje te schrijven.
De agenda is op dit moment op een middag en morgen na nog aardig leeg dus kan er nog van alles gebeuren.

Groeten Marga

3 opmerkingen:

Lida zei

Nu zeg, je kunt wel zeggen dat je genoeg te doen had de afgelopen week, wat gezellig die mooie jongedame te logeren en ja ons "eenvoudige en ouderwetse" speelgoed is voor de meeste kinderen juist een heerlijke afwisseling met al dat electronische gedoe! En dan dat schattige setje voor het poppenbed, prachtig stofje en het ziet er perfect uit om straks een heel gelukkig poppenmoedertje te maken!! Jullie tuin ligt er perfect bij zo, ja als we zo'n klus klaren kreunen en kraken we wel, maar dat mag de pret niet drukken en het resultaat wordt er daarom des te meer om gewaardeerd! Nog een fijn weekend, knuf
Lida

Inge Slaats zei

Jeetje Marga, wat een drukte daar bij jou en dat met een lege agenda! Wat een grote voortuin hebben juliie, wat zal dat een werk geweest zijn. Het ziet er prachtig uit hoor.

Wat een dotje, die kleindochter van jou en eentje met veel geduld, zo te zien.

Aahhhh en dat bed, helemaal aangekleed en wel, geweldig!

En tot slot je sokken. Die zijn heel erg leuk, lekkere vrolijke kleurtjes!

Fijne avond!

Groetjes,
Inge

Chris zei

Tjonge Marga, dat noem jij een lege agenda! Jullie hebben gewerkt als paarden. Wat is je tuin mooi geworden! Ben je al weer wat verzoend met het idee dat die verhuizing niet door kon gaan? Ik snap het helemaal dat je dat huis in gedachten al helemaal had ingericht.
Wat een snoep van een kleindochter! En dat bedje, enig! Nou maar lekker bijkomen van al het werk en uitrusten met je mooie sokken aan. Geweldig! Liefs van mij.