vrijdag 6 augustus 2010

BOERENBOND

Afgelopen weken toch ook maar iets anders ondernomen want alleen het doorpitten van een quilt is wel heel erg saai.
Dus aan de slag met stofjes die ik al heeeeel lang in huis had en waar ik deze quilt voor Maxime (morgen wordt hij alweer 9 jaar) van wil maken.


Allemaal kleuren rood/wit/en blauw en natuurlijk kleuren die ikzelf ook wel leuk vond en nog in de kast lagen te wachten voor gebruik.

Een aantal blokken heb ik in het verleden al eens laten zien maar nu zijn er weer enkele bijgekomen want ik denk vaak ach dat doe ik wel even maar niets is minder waar.

Maar ondanks dat is het wel een heerlijk werkje steeds weer zoeken naar een kleuren combinatie waarvan ik denk die kan wel.


De Nine Patch middenblokjes heb ik met de hand gedaan een heerlijk klusje tijdens het TV kijken maar de hoekjes eromheen zijn met de machine gedaan. Anders wordt het zo'n echt een hele klus.

Heb nog niet precies uitgerekend hoeveel ik er moet maken maar voor een 1 persoons bedquilt zijn het er heel wat.
Wat doen we onszelf toch aan.


Ja heel veel werk en heel veel plezier.


Vandaag ook nog eens heerlijk in de tuin gewerkt.
Met de handen in het zand dat is toch wel iets anders dan met naald en draad.
Maar op deze manier is het wel genieten kijk zelf maar die kleuren en verschillende vormen van de bloemen.Wat kan de natuur toch mooi zijn.
Dat een plant na zo'n strenge winter
toch weer zo tevoorschijn komt.

Fijn weekend allemaal.


4 opmerkingen:

Chris zei

Eerst alvast van harte gefeliciteerd. Dat wordt dus feest morgen? Of woont hij in België, ik ben het even kwijt. Weet hij dat je voor hem bezig bent met patchen? Heerlijk vrolijke kleuren, net als in je tuin. Ik zie daar achterin een verleidelijk bankje.... Lekker hè, om afwisselend werk te doen, met je handen in de aarde en dan even uitpuffen op dat bankje. Fijn weekend Marga.

Lida zei

Leuke quilt wordt dat, echt een vrolijke voor een knul! Vast gefeliciteerd met zijn verjaardag!! En wat eenschitterende bloemen staan er in jouw tuin! Ondanks het mindere weer er toch van genieten! Groetjes
Lida

Inge Slaats zei

Wat goed Marga, een nieuw blog maken. Ik zie het mezelf nog niet doen vooral ook trouwens door tijdgebrek. Het ziet er geweldig uit!
Wat een leuke quilt ben je aan het maken voor je kleinzoon en wat ben je al ver. Hij wordt énig en Maxime zal er vast blij mee zijn.
Nog gefeliciteerd met zijn verjaardag!

Fijn weekend,

Inge
http://ingesquiltverhalen.web-log.nl/

quilting Jeannet zei

Erg leuke quilt waar je zo mee bezig bent, en lekker overzichtelijk met dezelfde blokjes, heel mooi.

groetjes, jeannet