woensdag 25 februari 2015

Helaas.

Helaas heb ik niet zoveel te melden en dat heeft een oorzaak.

Uit pure frustratie heb ik al pannenlappen gehaakt want je wilt toch wel iets doen als je geen hand quiltwerk meer hebt.
Maar dat is het niet alleen.

Het middenstuk van mijn Tante Sara is klaar net zoals de buitenrand  die van hexjes gemaakt is.

Leuk om te doen maar ik ben ze gewoon even zat.

Hexjes liggen ook al als bestrating onder onze overkapping achter ons huis.Wij willen graag een andere bestrating dus dan moet alles eruit.
Geen probleem dat komt wel goed maar het probleem zit hem in de schutting tussen de tuin van ons en onze buurman.
Een paar maand geleden hebben wij vriendelijk gevraagd of wij daar samen iets aan konden doen want de schutting stond er al toen wij hier 4 jaar geleden kwamen wonen.

Nee was het antwoord overleg was niet mogelijk.

Nu na alle storm staat de schutting op instorten en moeten wij er echt iets mee doen.
10 dagen geleden hebben wij weer eens gevraagd hoe wij dat samen aan zouden kunnen pakken.
Hij zou overleggen met zijn vrouw.
Het lijkt de regering wel want nu 10 dagen later hebben wij  nog niets gehoord.
En ik ben bang dat wij niets meer van hem horen.

Moet mijn manlief nu alles alleen opknappen en de buurman de komende zomer heerlijk kan gaan zitten kijken hoe netjes alles het geworden is?

Als manlief 25 zou zijn was dat geen enkel probleem ook met 50 niet maar hij is ook 70 geworden en kan heel veel maar alles met mate.

Dit alles maakt mij zo verdrietig.
En ben ik even van slag.

Wat ik het meest erge vind is dat je als volwassen mensen blijkbaar niet in staat bent om samen iets te overleggen.

Als ik s'morgens de krant lees denk ik hoe kan dat allemaal zo gebeuren maar besef tegelijk dat je met een buur nog niet eens kunt overleggen.

Sorry hoor ik moest dit even kwijt uiteindelijk mag je ook wel eens iets negatiefs melden op een blog.

Voor de goed orde wil ik nog wel even kwijt dat wij ook hele lieve buurtjes en andere lieve mensen in ons straatje hebben dus het is niet allemaal kommer en kwel.

Maar ik zou dit zo graag opgelost zien?

Groeten
Marga
12 opmerkingen:

Wietskes Quilts zei

Ha Marga
Dit is toch zo'n lastig probleem. Is het niet mogelijk om gewoon een tweede schutting voor de schutting langs te plaatsen? dan ben je misschien van alle gezeur af. Gewoon op je eigen grond en je hoeft niemand iets te vragen.
Sterkte want hier zou ik ook verdrietig van worden hoor
Wietske

tiny zei

Kan me helemaal voorstellen dat je daar verdrietig van wordt, en natuurlijk kun je dan even je hart hier luchten. Hoop dat de buurman toch inziet dat het zo niet meer kan ...of hopen op nog een storm dat alles omvalt.....desnoods een beetje helpen.....Jammer dat op zo'n manier het woongenot toch een beetje aangetast wordt. Succes en ik hoop dat er een oplossing komt. Groeten Tiny

sylvia zei

Treurig, he, dat normale communicatie al niet meer mogelijk lijkt te zijn: tis soms een onsympatieke, harde wereld aan het worden!!
Gelukkig is er nog een andere kant en bij jou zelfs letterlijk...geniet maar van die buurtjes!
Blijf je met het probleem zitten, ik heb er geen oplossing voor, helaas! Maar je sterkte wensen kan ik wel!!!! Groetjes, Sylvia

Floor zei

Wij hebben zoiets ook gehad en uiteindelijk gekozen om een schutting (op ons deel van de tuin, dus niet precies op de erfafscheiding) te laten zetten, want echt waar, zelf doen (die palen diep in de grond en alles heel precies) is echt niet te doen als je 70 jaar bent!
Het kostte ons 1700 euro, maar dat hadden we er wel voor over.
En weet je, het beste zou zijn als de oude schutting zou kunnen blijven staan, dus achter die van jullie. Dan heeft de buurman die oude schutting als uitzicht, of hij moet hem zelf verwijderen.
Maar leuk is het allemaal niet. Maar zonder schutting is het misschien wel erg veel inkijk.
Sterkte er mee.
Groetjes,
Floor

Annelies zei

Een vervelende situatie. Sterkte ermee.

Blikskaters zei

Lastige situatie, kan je zo ook geen passend antwoord geven!
Sterkte ermee, wellicht komt hij eerdaags toch nog even aan de bel voor een oplossing!

quilting Jeannet zei

De rijdende rechter.......enne....hopen maar dat je buurman geen blogs leest, dan is er helemaal geen overleg meer mogelijk ;)

Chris zei

Ja, dat dacht ik ook: iets voor de rijdende rechter. Maar eigenlijk wil je zoiets toch helemaal niet. Dat van die dubbele schutting is misschien een oplossing.
Laat je niet onderuit halen hoor Marga!
Dat jullie daar al weer 4 jaar wonen, ongelooflijk! Sterkte meid en geniet van de kleine tekenen van de komende lente! Liefs van mij.

Willy zei

Vervelend Marga. Hopelijk komt er nog een positieve wending. Sterkte ermee!
Groetjes,

Antje uit Urk zei

Dat is heel vervelend, toch goed dat je het hier verteld. Ik vind een schutting ervoor een hele goede tip zoals zoveel blogsters hier zeggen. Maar ik zou nog even de voorjaarsstormen afwachten...het lijkt misschien een grap van mij maar dat is het niet, ik had een paar jaar terug een nieuw deel schutting en bij een voorjaarsstormpje niet eens zo hard lag de complete schutting plat! En dan moet er wel iets nieuws komen!
Liefs en sterkte en geef de moed niet op!

Sis Voorn zei

Ik wens je veel succes met de oplossing van dit probleem.... bah... zo overbodig...

Guusje, zei

Wat naar zeg ik hoop maar dat er wel een oplossing komt voor jullie. De buren moeten zeker wel helpen en samen met jullie dit oplossen lijkt me.Sterkte met dit verhaal. Je pannelappen zijn mooi geworden.