vrijdag 24 augustus 2012

Geknipt en?

Afgelopen week niet zo heel veel gedaan te warm om te gaan doorpitten en een beetje bezig met andere dingen.
Toch is het mij gelukt om aan iets nieuws te beginnen.
Ben gevallen voor rood dat heb je op mijn Snuffie blogje kunnen lezen.

 
 
Een groot deel van de onderdelen is geknipt en  vastgemaakt om aan elkaar gezet te worden.
Sorry voor jullie wat het gaat worden moet nog even een geheim blijven.
 
Ook heb ik afgelopen week genoten van het buitenzijn en de bloemen in de tuin.
Dahlia's die bloeien het is mij gelukt ze zover te krijgen want weet ik veel hoe  diep je die knollen "want dat zijn het´moet planten.
 
 
Mooi wit

 
Maar ook een combinatie  van kleuren en dat allemaal uit een paar kleine knollen.
 
 
En dan deze als ik het goed heb is dat een Verbena.
Vorig jaar toen wij hier net woonde heb ik die als eerste in de tuin geplant.
Nu staat ze in de hele tuin verspreid en waait met elke windzucht mee.
Hele klein dunne steeltjes met daarop een heel klein trosje bloemetjes.
 
Prachtig om te zien hoe een plant zich zo kan uitzaaien.
 
Ik ben blij dat ik deze dingen heb om van te genieten want af en toe heb je dat nodig zeker als je hoort dat een hele lieve vriendin te horen heeft gekregen dat ze ernstig ziek is en als je dan ziet dat het allemaal veel sneller gaat dan verwacht.
 
Niet kunnen helpen dat vind ik zo erg ik ben meer een mens van dat pakken wij aan en dan is het klaar maar met zo iets lukt dat niet.
Daar word ik zo boos van en voel mij zo machteloos.
Maar het is niet anders.
Sorry moest dit even kwijt want het is niet altijd rozengeur en manenschijn.
 
Daarom is het QUILTEN voor mij zo belangrijk.
 
Fijn weekend.
groeten
Marga

8 opmerkingen:

Wietskes Quilts zei

Lieve Marga,

Het er zijn is toch voldoende? Het is verschrikkelijk dat dit soort dingen gebeuren..... Heel veel sterkte en geef haar een mooie bloem uit jouw tuin. Komt recht uit je hart. Lief van je.

Groetjes

Wietske

AnitaS zei

Dit zijn altijd van die verdrietige dingen. Knuffel haar maar vaak. Ben benieuwd wat je gaat maken.

Marga (MarPie) zei

De onmacht omdat je niks kan doen dan alleen maar er zijn.......weet het die zijn zeer moeilijk. Toch is het luisterende oor en de schouder voor een traantje is vaak wat ze willen. Net wat Wietskes zegt een bloem uit je tuin maakt haar dag vast een beetje beter. Sterkte en hopelijk kan je veel quilten. Dat rood...wat het wordt.....spannend hoor.

Groetjes,
Marga♥

Chris zei

Nee, het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn, daar heb je helemaal gelijk in. En dat mag je ook best kwijt hoor Marga. Het is natuurlijk vreselijk en het raakt je diep als je dat hoort over een goeie vriendin en je kan zo weinig doen. Maar je bent er wel! En dat is het allerbelangrijkste en ik vind het fijn dat je ondanks dit verdriet toch kan genieten van de bloemen en van je handwerk. Een dikke knuffel van mij!

Lida zei

Ja dit maken we allemaal wel mee en het blijft moeilijk en erg verdrietig, ik wens je sterkte om haar te kunnen helpen en bij te staan en om deze moeilijke tijd te verwerken. Deze speciale quilt zal altijd een bijzondere blijven door de troostende steekjes, knuffel
Lida

Ansje zei

Heel erg herkenbaar en goed dat je de fustratie van je af kan schrijven Marga! Het leven is niet altijd rozengeur nee. Ook mijn man en ik evaren dat door mijn LK ziekte. Maar kom op meid, je wilt haar graag helpen,in praktische zin. Als het beetje gezakt is, zeg haar dat en ga wat doen. Kortom: Pluk de dag en geniet van jullie samen zolang je nog kan!
Sterkte en liefsAnsje

Willy zei

Wat een droevig berichtje over je vriendin, moeilijk om dan nog van al het moois om je heen te kunnen genieten. Ik wens je heel veel sterkte om je vriendin tot steun te kunnen zijn.

sylvia zei

wat een verdriet om je vriendin! Nee, het is niet allemaal rozengeur en maneschijn, maar meestal houden we als bloggers dat voor ons, stom he, is helemaal niet nodig!! Juist erover bloggen en fijne reacties krijgen doet ons dan goed!
Ik wens je heel veel sterkte, groetjes, Sylvia