zaterdag 5 maart 2011

De volgende ronde.

Het huis nog steeds ons huis staat aardig op zijn kop nu wij moeten opruimen.

Wat kan een mens verzamelen wij komen dingen tegen waarvan wij het bestaan niet meer wisten en dat wil wat zeggen.

Maar ook dingen hoe klein ook waar je moeilijk afscheid van kunt nemen.

Gisteren kwam de wieg tevoorschijn en je gelooft het of niet toen kwamen ook de tranen.
Ineens herinner ik me weer hoe blij ik was 41 jaar geleden zwanger van je eerste kind en ik toen weg was van een wieg. 
Het moest een witte schommelwieg worden en die vond ik bij VD.
Heb hem toen bekleed met delen van mijn trouwjurk en was helemaal in de wolken toen hij klaar stond en het wachten begon.

31 jaar later waren  manlief en ik weer druk met de wieg.


Maar toen voor onze kleinzoon.


En of de wieg ooit weer nodig is  is maar de vraag alleen kan ik er op dit moment nog geen afstand van doen.

Ik realiseer me dat het een blog is dat over quilten gaat wat heeft een ander uiteindelijk aan mijn tranen over een oude wieg vandaar dat ik ook nog even wil laten zien dat mijn ganzen niet meer vliegen maar vast zitten aan de quilt.Het maken van deze quilt is een welkome afwisseling tussen het  uitzoeken en opruimen van alles.

Afgelopen week is er al heel wat naar de kringloop  gegaan en echt dan moet ik me bedwingen om toch niet even voor in de winkel te gaan kijken naar iets.

Maar ik heb me vast voorgenomen om in de toekomst alleen nog maar in een lapjeswinkel voor quiltstoffen te gaan snuffelen.
En daar kan de kast ook  vol van raken.


Heel fijn weekend allemaal.
Groeten
Marga

6 opmerkingen:

AnitaS zei

Wat een herinneringen kunnen er toch aan spullen zitten. Soms is wegdoen ook heel moeilijk. Je gansjes zitten mooi aan je quilt.

Johanna Zweden zei

Marga ik wens je heel veel sterkte toe, want het zal een moeilijke periode worden, want wat doe je weg! wat blijft, en dan de herinneringen!!!
Groetjes Joke

Johanna Zweden zei

Vergeten, wat is je quilt moooooooooi
groetjes Joke

foekie's fashion zei

Marga, wat wordt je AQ prachtig zeg. En tja die wieg, wij hadden er ook zo een en ik denk dezelfde tijd, maar die van ons was donker hout. Onze kleindkids hebben er ook in geslapen.
Mag best hoor die traantjes.
Groetjes van Joke

Chris zei

Hoi lieve Marga. Een echt verhaal over tranen en een wieg die zoveel herinneringen oproept, doet ons ook wat hoor!! Lekker delen. We hebben allemaal wel van die momenten. Niet weg doen hoor, de wieg.
Je AQ is geweldig. Heerlijk om daar tussendoor mee bezig te zijn. Het geeft altijd voldoening als er iets nieuws en moois uit je handen komt. Zo blijf je bouwen aan een toekomst. Lieve groet.

Lida zei

Ik ben blij dat mijn wieg naar mijn dochter is gegaan en ik op die manier er afscheid van kon nemen, met een mooie kleinzoon erin gaat het een stuk gemakkelijker! En het is jouw blog, tuurlijk mag je vertellen wat je kwijt wilt, dan kunnen we je steunen, daar is de blogwereld ook voor! Je AQ is prachtig!! Ga je er nog meer randen aan maken of ga je al stoppen? In ieder geval succes met wegdoen en sterkte!! Knuffel
Lida